Gratis bezorging vanaf €35

Informatie over voedselverspilling

Ongeveer één derde van al het geproduceerde voedsel wordt verspild. Dit is een enorme belasting voor het milieu. Ook in Nederland is voedselverspilling een probleem. Per jaar wordt ongeveer 2 miljard kilo voedsel weggegooid. Een deel van dit voedsel verdwijnt thuis in de vuilnisbak, maar ook in de rest van de voedselketen vindt verspilling plaats. Tijdens de productie, verwerking, opslag, transport, en in de winkel en horeca gaat veel voedsel verloren.

Gelukkig maken we steeds bewustere keuzes door slim in te kopen en minder eten weg te gooien. Ook zijn er veel initiatieven om verspilling in winkels en horeca tegen te gaan. Een groot deel van de voedselverspilling blijft echter onzichtbaar voor de consument.

Er is veel voedsel bij producenten en leveranciers dat niet in de winkelschappen belandt, en dat dreigt te worden verspild. Dit kan zijn omdat:

  • Een product uit het assortiment verdwijnt
  • De tenminste-houdbaar-tot (THT) datum van een product dichterbij komt
  • Een productiefout met bijvoorbeeld een verkeerde verpakking
  • Seizoens / evenement gebonden producten (denk aan kerstproducten of verpakkingen voor een WK)

Sommige van deze producten worden gedoneerd aan bijvoorbeeld voedselbanken, maar dit is slechts een kleine hoeveelheid. De overgrote meerderheid van deze producten dreigt te worden weggegooid.

Bij Foodello vinden wij dit zonde. Daarom verkopen wij deze producten met een flinke korting, direct aan de consument. Zo bespaar je op je boodschappen en doe je tegelijkertijd iets goeds voor het milieu.

Zo zorgen we er samen voor dat voedsel in Nederland niet zomaar wordt weggegooid. Doe je mee?

Lees meer over voedselverspilling op de website van het voedingscentrum.

Bron: Voedingscentrum